Breestraat 24, Leiden admin@ergoeducation.nl +31 6 42 07 12 16

Dit is Ergo Education

Ik ben Dhruv Janssen-Sanghavi, oprichter van Ergo Education. Na ruim twaalf jaar lesgeven op universitair niveau (Rechten) heb ik me sinds 2021 volledig toegewijd aan het geven van wiskunde bijles. Waarom? Omdat ik steeds weer opmerkte dat mijn studenten, ondanks hun hoge opleidingsniveau, de fundamenten van logisch kunnen denken misten. Ik ben van mening dat logisch denken iets is wat een mens niet vroeg genoeg kan leren en wiskunde is daarvoor het perfecte vak.

Elk kind is van nature nieuwsgierig naar de wereld waarin het leeft, maar deze nieuwsgierigheid wordt onderdrukt wanneer onderwijs zich richt op ‘uit het hoofd leren’. Bij Ergo Education focus ik me juist op het stimuleren, inspireren en springlevend houden van die natuurlijke nieuwsgierigheid. Op die manier wordt leren een vreugdevol ontdekkingsproces.

Dhruv Janssen
Onze filosofie

Kennis vs. informatie

De filosofie van Dhruv Janssen is gebaseerd op het doorbreken van de barrière tussen de verspreiding van informatie en de ontdekking van kennis. Wat ik daarmee bedoel is dit: dagelijks ontvangt ieder mens ongelooflijk veel informatie. Dit is echter niet-geteste informatie, waardoor de kans dat het misinformatie is erg groot is. Pas wanneer informatie op waarheidsgetrouwheid wordt getest en in de juiste context geplaatst wordt, verandert het in kennis.

Kennis beantwoordt “hoe?” vragen. Om dit te bereiken, moet een zoeker naar kennis kritisch en onafhankelijk denken om deze vragen te beantwoorden. Het is een proces van onderzoek en ontdekking waarin de zoeker ideeën test om niet alleen het onderwerp te ontdekken, maar ook de logica die eraan ten grondslag ligt.

wiskunde bijles leiden
Sponsoring

Goede scholing voor iedereen toegankelijk/bereikbaar

Bij Ergo Education gunnen we ieder kind het plezier van wiskundig, logisch inzicht en de stressvermindering tijdens het schooljaar die hieruit voortkomt. We begrijpen echter ook dat niet iedere ouder over de financiële middelen beschikt om zijn/haar kind deze extra studiebegeleiding te bieden. Daarom zoeken wij naar sponsors die middels een donatie andere kinderen een kans willen geven om bij Ergo Education bijlessen en/of zomerschool te volgen. Wilt u hieraan bijdragen?

Doneer direct